Preşedintele FR Gimnastică a fost ales în funcţie până în 2025, la alegerile forului de la Ploieşti. Carmencita Constantin a condus federaţia interimar în ultimele opt luni.

Carmencita ConstantinFoto: FR Gimnastica / Emilia Nicolae

Constantin a fost aleasă în funcţie cu unanimitate de voturi (48).

“Mă simt responsabilă şi emoţionată, pentru că ne aşteaptă o perioadă economică extrem de grea. Cu emoţie şi cu dorinţă să nu facem niciun pas înapoi. Tot ce facem este să reconstruim. E o provocare foarte mare şi singura de suflet din toată viaţa mea. Nu mi-aş fi iertat niciodată să nu încerc să ajut “, a spus Carmencita Constantin după alegeri.

Ea are o experienţă de 23 de ani în management şi reprezintă România la Comisia Europeană pe probleme de energie, mediu şi finanţări UE.

Nadia Comăneci a avut o intervenţie telefonică din SUA, pe parcursul alegerilor.

“Mă bucur că am reuşit să facem această legătură, pentru că este foarte bine să învăţăm unii de la alţii, fiecare avem ceva de oferit pentru acest sport şi pentru generaţia care practică acest sport. Abia aştept să vă văd şi să scăpăm de această pandemie, că am stat destul închişi. Eu de aici, ajut cu absolut tot ce pot“, a spus Nadia Comăneci.

Prima competiţie majoră pentru gimnastica românească, înaintea JO de la Tokyo, este Campionatul European de la Basel, unde Larisa Iordache va lupta pentru calificarea în Japonia.

”Noi o susţinem, ea simte această susţinere, câteodată prea multă susţinere se transformă în presiune, dar nu e nimic, ea este un om foarte puternic. Suntem alături de ea şi ne dorim enorm ca Larisa să reuşească”, a declarat preşedintele FRG.

Până în 2025, în organigrama FRG se regăsesc: Carmencita Constantin -preşedinte, Maria Fumea şi Ioan Suciu – vicepreşedinţi, Ingrid Istrate – secretar general.

Antrenorii federali sunt Corina Moroşanu – gimnastică feminină, George Predescu – gimnastică masculină, Alina Grigore – gimnastică aerobică şi Marian Drăgulescu – reprezentant al sportivilor.

De asemenea, noii membri ai Biroului Executiv sunt: Angela Gabriela Cacoveanu, Ionuţ Corlaci, Gina Gogean, Adrian Durlă, Cristiana Spînu, Liliana Cosma, Ciprian Tiberiu Hegyi.