Organizatorii Olimpiadei de la Tokyo au anunțat luni că nici voluntarii străini nu vor putea ajuta la buna desfășurare a JO, cu excepția celor esențiali. Decizia vine la puțin timp după interzicerea fanilor străini.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toshiro Muto, directorul general al JO de la Tokyo, a anunțat că deciziile sunt regretabile, dar s-a dorit evitarea unor confuzii odată cu apropierea începerii celei mai importante competiții sportive din 2021.

Sâmbătă organizatorii anunțaseră printr-un comunicat că Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo din această vară se vor desfășura fără spectatori străini în tribune.

Astfel valoarea a aproximativ 600.000 de bilete va fi returnată, împreună cu alte 30.000 de bilete cumpărate pentru Jocurile Paralimpice.

Muto a adăugat că încă nu s-a luat o decizie fermă cu privire la familiile sportivilor, dar decizia cea mai potrivită este ca membrii acestora să rămână acasă.

Peste 100.000 de voluntari așteptau un semn de la organizatorii JO cu privire la rolurile pe care le vor avea în vară.

Voluntarii fac aproape tot, de la a da indicații oamenilor până la a le traduce fanilor sau a-i conduce pe aceștia în jurul arenelor, potrivit Reuters.

Directorul general al JO de la Tokyo a mai spus și că voluntarii care au cunoștințe specifice într-un anumit sport vor primi ulterior detalii despre participarea lor. Nu este clar câte excepții vor fi făcute, dar se speculează că 500 de voluntari străini ar putea participa la JO pentru a-și aduce aportul la buna desfășurare.

Jocurile Olimpice de la Tokyo urmau să se desfășoare în vara lui 2020, dar au fost reprogramate din cauza pandemiei de coronavirus. Amânarea a reprezentat prima astfel de decizie, iar Jocurile urmează să se desfăşoare anul acesta, între 23 iulie şi 8 august.