Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo din această vară se vor desfășura fără spectatori străini în tribune. Anunțul a venit sâmbătă prin intermediul unui comunicat emis de organizatori.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Pentru a clarifica situaţia pentru deţinătorii de bilete care locuiesc în străinătate şi pentru a le permite să îşi ajusteze planurile de călătorie, partea japoneză a ajuns la concluzia că spectatorii nu vor putea intra în Japonia la momentul Jocurilor", se arată într-un comunicat al organizatorilor preluat de AFP.

Jocurile Olimpice de la Tokyo urmau să se desfășoare în vara lui 2020, dar au fost reprogramate din cauza pandemiei de coronavirus. Amânarea a reprezentat prima astfel de decizie, iar Jocurile urmează să se desfăşoare anul acesta, între 23 iulie şi 8 august.

Anunțul vine după ce la începutul lunii martie, Seiko Hashimoto, preşedinta Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a exclus posibilitatea ca sportivii să fie însoţiţi de membri ai familiilor la competiţia polisportivă din Japonia.

„Este o ocazie pe care ei o pot avea o singură dată în viaţa lor, ca urmare, din punct de vedere emoţional aş vrea ca familiile lor să fie aici. Dar trebuie să ne gândim la sistemul medical japonez şi prin urmare cu inima grea trebuie să spun că este dificil", a declarat Seiko Hashimoto.

Aproximativ 900.000 de bilete au fost deja vândute în afara Japoniei pentru competițiile de la Tokyo.