Elisabeta Lipă a fost realeasă, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj, la care se află la al patrulea mandat, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lipă, care nu a avut contracandidat, a fost aleasă în cadrul Adunării Generale de la Târgu Mureş.

“Mă bucur enorm că am şansa de a conduce Federaţia Română de Canotaj încă 4 ani. În special pentru că anul acesta este unul extrem de important. Urmează Jocurile Olimpice de la Tokyo şi numeroase competiţii internaţionale de unde sunt sigură că sportivii noştri se vor întoarce triumfători.

În ultimii ani, mi-am dorit să se pună accent nu doar pe lotul de seniori, ci şi pe loturile de juniori şi tineret. Acest lucru s-a întâmplat, iar rezultatele extraordinare nu au întârziat să apară. Avem canotori extrem de valoroşi în toate loturile şi numărul impresionant de medalii obţinute de ei în ultimii ani demonstrează acest lucru.

De asemenea, dăm o foarte mare importanţă bazelor de pregătire din ţară, adevărate pepiniere de sportivi cu potenţial de a deveni campionii de mâine. Sunt convinsă că, şi de acum înainte, Federaţia Română de Canotaj va continua să facă performanţă şi să le ofere românilor numeroase motive de mândrie”, a afirmat Elisabeta Lipă, după ce a fost realeasă.

Ea a menţionat şi meritele echipei cu care colaborează la federaţie: “Apreciez şi m-am convins că şi echipa cu care lucrez face minuni. Munca noastră din spate nu se vede. Sportivii, antrenorii – vorbesc de loturile olimpice – au senzaţia că totul li se cuvine, că totul vine de la sine, că vine domnul ministru şi zice: La canotaj sunt rezultate, hai să dăm. Nu. Pentru fiecare lucru trebuie să tre lupţi şi trebuie să te zbaţi şi trebuie să iei decizii de cele mai multe ori, şi dacă nu iei o decizie cum trebuie poţi să scoţi un sportiv din circuit, dar dacă o echipă vorbeşte aceeaşi lipbă şi trage în aceeaşi direcţie lucrurile se văd. Şi se văd în rezultate”.

La AG a FR Canotaj au fost prezenţi şi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, şi preşedintele COSR, Mihai Covaliu.