Războiul cultural din Statele Unite continuă. De data aceasta, 20 de state se pregătesc să introducă un set de legi prin care le vor interzice atleților transgenderi să mai participe la competițiile sportive din școli sau universități, potrivit Reuters.

Caster SemenyaFoto: Agerpres

Noua serie legislativă face parte din efortul republicanilor americani de a opri administrația Biden din a extinde drepturile comunității transgender. Donald Trump este un susținător al noului pachet legislativ susținând că măsurile se impun pentru a proteja drepturile fetelor și femeilor.

Chiar joi, guvernatorul din Mississippi a semnat un pachet de legi prin care cei care au fost declarați de sex masculin la nașterenu vor mai putea participa în competiții feminine.

Măsuri discriminatorii?

Oponenții măsurilor susțin că deciziile vor afecta comunitatea transgender și că le îngrădesc dreptul acestora de a concura.

Un sondaj recent Politico/Morning Consult a arătat că 53% din respondenți sunt pentru interzicerea transgenderilor în competițiile feminine.

Cei care susțin măsurile adaugă că orice competiție în care un transgender este implicat devine nedreaptă pentru ceilalți participanți.

Linnea Saltz, o fostă alergătoare de la Universitatea din Utah susține că a fost anul trecut martora unei înfrângeri a colegelor ei care au avut ca adversar un membru al comunității transgender. Ea susține că ”este descurajator ca practic un bărbat sau băiat la bază să concureze împotriva lor”.

Legea votată deja în Mississippi va intra în efect începând de la 1 iulie 2021. ​