Autoritățile chineze vor pune la dispoziția organizatorilor și participanților de la Jocurile Olimpice din această vară de la Tokyo, cât și la cele de iarnă de la Beijing din 2022, ”doze suplimentare de vaccin” în cantitate neprecizată, potrivit AFP și EFE citați de Agerpres.

JO 2020, Tokyo Foto: tokyo2020.org

Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), a anunțat că statul chinez va aproviziona Jocurile Olimpice de la Tokyo și Beijing cu ”doze suplimentare de vaccin”, în contextul în care Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo au fost deja reprogramate pentru acest an din cauza pandemiei.

Președintele CIO a declarat că forul condus de el ”a primit o ofertă amabilă din partea Comitetului Olimpic Chinez, gazda Jocurilor de la Beijing, din 2022”.

Oferta constă în punerea la dispoziția participanților, atât la Beijing cât și în această vară la Tokyo, a unor doze de vaccin. Președintele CIO susține că oferta "face parte din adevăratul spirit olimpic de solidaritate", dar și că echipele paralimpice vor primi și ele dozele.

Bach a adăugat și că ”pentru fiecare dintre aceste doze suplimentare pentru o echipă olimpică şi paralimpică, CIO va plăti încă două doze care vor fi puse la dispoziţia populaţiei din ţara respectivă, în funcţie de nevoile lor".

Jocurile Olimpice de la Tokyo urmau să se desfășoare în vara lui 2020, dar au fost reprogramate din cauza pandemiei de coronavirus. Amânarea a reprezentat prima astfel de decizie, iar Jocurile urmează să se desfăşoare anul acesta, între 23 iulie şi 8 august.