​Agenţia de presă japoneză Kyodo News a scris, marţi, că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în această vară fără spectatori din ţări străine, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, informează lequipe.fr.

JO 2020 logoFoto: olympic.org

Această măsură, luată de guvernul japonez, se referă şi la Jocurile Paralimpice, programate în perioada 24 august - 5 septembrie. Pandemia Covid-19 a dus deja la amânarea Jocurilor Olimpice pentru un an, după ce competiţia a fost programată iniţial în vara anului 2020.

Guvernul a stabilit că nu este posibil să primească publicul din alte ţări, având în vedere preocupările exprimate de populaţia japoneză cu privire la riscurile răspândirii virusului şi multiplicarea variantelor sale mai contagioase, în diferite ţări.

Japonia a anunţat, marţi, că festivitatea legată de startul ştafetei torţei olimpice, programată să aibă loc la 25 martie, la Fukushima, se va desfăşura fără spectatori. Doar câţiva invitaţi vor putea participa la ceremonie.

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice din 2021, cel al Jocurilor Paralimpice, guvernul japonez, autorităţile din Tokyo şi Comitetul Olimpic Internaţional au stabilit să se întâlnească în luna martie pentru a decide oficial găzduirea sau nu a spectatorilor din ţări străine.

În aprilie, este de aşteptat ca aceste organisme să decidă numărul de spectatori cărora li se va permite să asiste la diferite evenimente din programul Jocurilor Olimpice, transmite News.ro.

JO de la Tokyo vor avea loc între 23 iulie şi 8 august 2021.