​Sportiva română Florentina Iuşco s-a calificat în finala probei de săritură în lungime, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Torun (Polonia), după ce s-a clasat pe locul şapte în calificările de vineri, cu performanţa de 6,57 m, informează Agerpres.

Florentina IuscoFoto: fra.ro

În schimb, Alina Rotaru, care în urmă cu doi ani, la Glasgow, ocupa locul 5, a încheiat pe poziţia a 10-a în calificări cu 6,53 m, la egalitate cu lituanianca Jogaile Petrokaite (9) şi la doi centimetri de ultima sportivă care a prins finala, belarusa Nastasia Mironcik-Ivanova (8).

De remarcat că ambele românce au reuşit cele mai bune performanţe personale din acest an, ambele fiind calificate la JO de la Tokyo.

Finala probei feminine de săritură în lungime va avea loc sâmbătă, de ora 20:40 (ora României).

Andrea Miklos şi Robert Parge au obţinut, vineri, calificarea în semifinalele probelor de 400 m plat.

Andrea Miklos s-a clasat a doua în seria ei, cu timpul de 52 sec 57/100, având programată semifinala vineri, de la ora 20:33.

Robert Parge a terminat şi el pe locul secund în seria sa, în 47 sec 58/100, urmând să evolueze vineri în semifinală, de la ora 20:10.

Mihai Cristian Pîslaru a încheiat pe locul al cincilea în seria a treia a calificărilor la 400 m, cu timpul de 48 sec 11/100, ratând accederea în semifinale.

Nici Claudia Bobocea şi Petronela Simiuc nu au reuşit să prindă finala probei de 1.500 m. În seria a doua din calificări, Claudia Bobocea, care este calificată la JO 2020 în această probă, s-a clasat pe locul al cincilea, cu timpul de 4 min 18 sec 00/100, iar Petronela Simiuc a ocupat acelaşi loc, în seria a treia, cronometrată în 4 min 14 sec 94/100 (personal best). Doar primele două sportive din fiecare serie şi următoarele cele mai bune trei performanţe s-au calificat în finală.

România participă la Europenele indoor de la Torun cu un lot de 15 sportivi şi are ca obiectiv obţinerea unei medalii.