​Sportivii români Monica Ungureanu, Lucian Borş-Dumitrescu şi Adrian Şulcă au câştigat medaliile de aur, sâmbătă, la Openul European de judo de la Praga, informează Agerpres.

JudoFoto: frjudo.ro

Ungureanu a dispus în sferturile categoriei 48 kg de o reprezentantă a Austriei, Jacqueline Springer, în semifinale a trecut de olandeza Amber Gersjes, iar în finală a învins-o pe Katharina Tanzer (Austria).

La cat. 66 kg, Lucian Borş-Dumitrescu s-a impus în finală în faţa moldoveanului Vadim Bunescu. Românul a câştigat în optimi în faţa britanicului Scott Thomson, în sferturi a trecut de ucraineanul Evgheni Goncearko, iar în semifinale l-a învins pe românul de origine rusă Petr Zhukov.

Zhukov a trecut în optimi de olandezul Ennio Mertens, iar în sferturi a dispus de ungurul Botond Szeredas. Zhukov a cucerit bronzul, după ce l-a învins în meciul decisiv pe austriacul Kimran Borchashvili.

Tot la cat. 66 kg, Adrian Olaru s-a clasat pe locul 7. Olaru l-a învins în primul tur pe olandezul Victor van Gerven, în optimi a trecut de ucraineanul Robert Hasanagaev, fiind învins în sferturi de Vadim Bunescu. În recalificări, Olaru a cedat în faţa lui Kimran Borchashvili.

În concursul masculin, la cat. 73 kg, Adrian Şulcă l-a învins în finală pe cehul Jakub Jecminek. În primul tur, românul l-a învins de Adrian Crijanovschi (Rep. Moldova), în optimi a trecut de austriacul Mathias Czizsek, în sferturi a câştigat în faţa polonezului Ksawery Morka, iar în semifinale s-a impus în faţa finlandezului Roope Korhonen.

La cat. 52 kg, Alexandra Paşca a fost învinsă în optimi de croata Ana Viktorija Puljiz, iar Elena Stere a pierdut în sferturi în faţa polonezei Aleksandra Kaleta, după ce câştigase disputa cu britanica Sian Bobrowska. În recalificări, Stere s-a impus în faţa unguroaicei Emoke Knetig, dar a pierdut meciul pentru bronz cu olandeza Julie Kemmink, clasându-se pe cinci.

În limitele cat. 57 kg, Cleonia Rîciu a învins-o în optimi pe Asimina Theodorakis (Austria), a pierdut meciul din sferturi cu belgianca Mina Libeer, a dispus în recalificări de olandeza Shannon van de Meeberg, iar în meciul pentru bronz a fost învinsă de Andrea Karman (Ungaria), terminând pe cinci.

La aceeaşi categorie, Loredana Ohâi s-a clasat pe locul 7. Ohâi a trecut în optimi de belgianca Eveline Delbaen, a pierdut meciul din sferturi cu Karman, iar apoi a fost învinsă şi în primul tur al calificărilor de poloneza Arleta Podolak.

La 63 kg, Florentina Ivănescu a învins-o în primul tur pe daneza Asta Hagelskjaer, iar în optimi a cedat în faţa ucrainencei Anastasia Antipina.

România participă la turneul de la Praga cu 17 judoka, dintre care 10 la masculin şi 7 la feminin. Duminică vor evolua Marcel Cercea, Vlad Vişan (ambii la cat. 81 kg), Alex Creţ (cat. 100 kg), Mircea Croitoru, Eduard Şerban, Luca Kunszabo (toţi la cat. +100 kg) şi Serafima Moscalu (cat. 70 kg).

La competiţie s-au aliniat 270 de sportivi din 23 de ţări, 173 la masculin şi 97 la feminin.