John Geddert, fost antrenor al echipei de gimnastică a SUA, care a avut legături cu medicul Larry Nassar şi a fost pus sub acuzare joi pentru agresiuni sexuale şi trafic de persoane, s-a sinucis, informează Reuters.

John GeddertFoto: Captura YouTube

Geddert a fost pus sub acuzare, între altele, pentru trafic de fiinţe umane şi muncă forţată, agresiuni sexuale şi pentru că a minţit autorităţile.

„Biroul meu a fost notificat că trupul neînsufleţit al lui John Geddert a fost găsit după-amiază târziu, după ce bărbatul s-a sinucis. Este finalul tragic al unei poveşti tragice pentru toţi cei implicaţi”, a precizat într-un comunicat procurorul general din Michigan, Dana Nessel.

Geddert a fost antrenorul echipei feminine a SUA care a câştigat aurul olimpic în 2012 şi fostul proprietar al Twistars Gymnastics Club pentru sportivi de elită, unde Nassar trata gimnastele.

Cele două acuzaţii de agresiune sexuală sunt legate de fapte din 2012.

Potrivit procurorilor, Geddert şi-a folosit reputaţia de antrenor al echipei olimpice şi le-a promis părinţilor că îşi poate transforma elevele în sportive de nivel mondial.

Sub pretextul antrenamentelor, Geddert a expus multe tinere unui mediu de abuzuri în formă continuată, în care a şi neglijat sfaturile medicilor, cu excepţia celor ale lui Nassar.

Geddert a fost suspendat de USA Gymnastics în ianuarie 2018.

Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat în 2018 la închisoare pe viaţă pentru că a agresat sexual cel puţin 265 de victime, majoritatea gimnaste, transmite News.ro.