Candidatul președintelui Biden la funcția de procuror general, Merrick Garland, a refuzat să spună dacă femeilor transgender ar trebui să li se permită să participe la programele sportive pentru femei, în cursul unei audieri din Senat cu privire la nominalizarea sa, potrivit Național Review.

Merrick GarlandFoto: Wikipedia

Biden a semnat un ordin executiv prin care solicită școlilor să permită sportivilor transgender să concureze în competiții sportive care se potrivesc identității lor de gen.

Diverse legislaturi ale statelor și unii părinți ai sportivelor de sex feminin au protestat că acest lucru ar permite în mod nedrept bărbaților biologici să concureze împotriva femeilor.

Senatorul John Kennedy l-a întrebat pe Garland dacă va fi de acord că „permiterea masculilor biologici să concureze într-un sport exclusiv feminin privează femeile de oportunitatea de a participa pe deplin și corect în acel sport”.

„Aceasta este o întrebare socială foarte dificilă pe care o puneți aici”, a răspuns Garland. „Știu, dar vei fi procuror general”, a spus Kennedy. Garland a obiectat că „s-ar putea să nu fie el cel care trebuie să ia decizii politice” cu privire la această problemă. „Cred că fiecare ființă umană ar trebui tratată cu demnitate și respect”, a adăugat Garland.

„Întrebarea particulară a modului în care se aplică acest decret în școli ... este ceva la care ar trebui să mă uit atunci când voi avea șansa să fac asta. Până acum nu am avut ocazia să iau în considerare aceste tipuri de probleme ”.

La începutul acestei luni, senatorul Rand Paul l-a interogat pe candidatul Biden pentru poziția de Secretar al educației, Miguel Cardona, pentru aceeași problemă. Cardona a spus că este „extrem de important” să „respectăm drepturile tuturor studenților, inclusiv a studenților transgender”.

Cazul Caster Semenya, obligată să își reducă nivelul de testosteron

Caster Semenya

Caster Semenya

Foto: Captura YouTubeFederaţia Internaţională de Atletism, IAAF, a anunţat, în 2018, o clasificare separată a atleţilor, pe baza Diferenţei de Dezvoltare Sexuală (DDS), care presupune că sportivele cu nivel natural de hormoni ridicat, cum este şi Semenya, să urmeze un tratament de diminuare, reducându-şi nivelul de testosteron şi menţinându-l apoi pentru a putea să concureze pe plan internaţional.

Sportivele DSD trebuie să-şi reducă nivelul de testosteron sub 5 nmol/l pentru o periodă continuă de cel puţin şase luni şi să menţină noul nivel pe durata restului carierei atletice.

Atletele care doresc să ia parte la competiţii internaţionale, dar nu-şi scad nivelul testosteronului, vor putea concura împotriva bărbaţilor. Regula a intrat în vigoare la 8 mai, iar atleta sud-africană şi federaţia din ţara ei au contestat-o la Tribunalul federal elveţian după ce au pierdut la TAS.