Persoanele trans pot participa sau nu la sporturile femine? / Merrick Garland, candidat la poziția de procuror general, evită un răspuns direct
Biden a semnat un ordin executiv prin care solicită școlilor să permită sportivilor transgender să concureze în competiții sportive care se potrivesc identității lor de gen.
Diverse legislaturi ale statelor și unii părinți ai sportivelor de sex feminin au protestat că acest lucru ar permite în mod nedrept bărbaților biologici să concureze împotriva femeilor.
Senatorul John Kennedy l-a întrebat pe Garland dacă va fi de acord că „permiterea masculilor biologici să concureze într-un sport exclusiv feminin privează femeile de oportunitatea de a participa pe deplin și corect în acel sport”.
„Aceasta este o întrebare socială foarte dificilă pe care o puneți aici”, a răspuns Garland. „Știu, dar vei fi procuror general”, a spus Kennedy. Garland a obiectat că „s-ar putea să nu fie el cel care trebuie să ia decizii politice” cu privire la această problemă. „Cred că fiecare ființă umană ar trebui tratată cu demnitate și respect”, a adăugat Garland.
„Întrebarea particulară a modului în care se aplică acest decret în școli ... este ceva la care ar trebui să mă uit atunci când voi avea șansa să fac asta. Până acum nu am avut ocazia să iau în considerare aceste tipuri de probleme ”.
La începutul acestei luni, senatorul Rand Paul l-a interogat pe candidatul Biden pentru poziția de Secretar al educației, Miguel Cardona, pentru aceeași problemă. Cardona a spus că este „extrem de important” să „respectăm drepturile tuturor studenților, inclusiv a studenților transgender”.
Cazul Caster Semenya, obligată să își reducă nivelul de testosteron
Foto: Captura YouTubeFederaţia Internaţională de Atletism, IAAF, a anunţat, în 2018, o clasificare separată a atleţilor, pe baza Diferenţei de Dezvoltare Sexuală (DDS), care presupune că sportivele cu nivel natural de hormoni ridicat, cum este şi Semenya, să urmeze un tratament de diminuare, reducându-şi nivelul de testosteron şi menţinându-l apoi pentru a putea să concureze pe plan internaţional.
Sportivele DSD trebuie să-şi reducă nivelul de testosteron sub 5 nmol/l pentru o periodă continuă de cel puţin şase luni şi să menţină noul nivel pe durata restului carierei atletice.
Atletele care doresc să ia parte la competiţii internaţionale, dar nu-şi scad nivelul testosteronului, vor putea concura împotriva bărbaţilor. Regula a intrat în vigoare la 8 mai, iar atleta sud-africană şi federaţia din ţara ei au contestat-o la Tribunalul federal elveţian după ce au pierdut la TAS.

Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
Urmeaza apoi eliminarea competitiilor in functie de sex. Va fi o singura competitie pentru oameni. Existenta unei competitii separate pentru femei, implica ca acestea sunt mai slabe si nu pot concura cu barbatii, de nepermis asa discriminare.
La fotbal vor fi echipe mixte, barbati cu femei.
Utopie?
Dupa aceea ajungem la urmatorul nivel, genul feminin si masculin, persoanele nu ar trebui numite in functie de sex si folosit un termen neutru.
8 martie devine ceva invechit, gesturile de gentleman, deschiderea usilor etc totul e sexist si urmeaza eliminat, orice barbat se va epila, chiar purta fuste sau machiaj, femeile se vor tunde scurt, fara cercei etc o societate fara discriminari cu oameni egali.
Sunt ipoteze utopice azi dar care peste ani nu se stie, tendinta aceasta e.
unele feministe nu vor sa se mai epileze ca sa scape de "tirania patriarhala" si se intreaba mirate de ce se scandalizeaza lumea ca o femeie are par la subrat
Cred ca fiecare utilizator de Facebook, Twitter, Instagram si ce-o mai fi are opinii transante pe subiect, dar ditamai pocurorul inca n-a avut ocazia sa-si formeze o parere.
viitorul suna maro