​Sportivul român Alexandru Raicu a câştigat întrecerile categoriei 73 kg, la turneul de judo Grand Slam de la Tel Aviv, vineri, după ce l-a învins în finală pe italianul Giovanni Esposito, informează Agerpres.

Alexandru RaicuFoto: ijf.org

Raicu a trecut în primul tur de austriacul Lukas Reiter, în optimi s-a impus în faţa moldoveanului Victor Sterpu, în sferturi a dispus de israelianul Tohar Butbul, iar în semifinale l-a învins pe georgianul Nugzari Tatalaşvili.

La feminin, Ştefania Adelina Dobre a ocupat locul 7 la cat. 63 kg. Românca a învins-o în primul tur pe kazaha Iolanta Berdîbekova, în optimi a trecut de britanica Amy Livsey, în sferturi a pierdut în faţa olandezei Sanne Vermeer, pentru ca în primul tur al recalificărilor să piardă în faţa israeliencei Gili Sharir.

La cat. 81 kg, Marcel Cercea a pierdut în turul al doilea în faţa azerului Hidaiat Heidarov.

Serafima Moscalu a fost învinsă în primul tur la cat. 70 kg de Maria Perez (Porto Rico).

România participă cu nouă judoka la concursul de la Tel Aviv, sâmbătă urmând să evolueze ultimul reprezentant al ţării noastre, Vlăduţ Simionescu (cat. +100 kg).

Grand Slam-ul de la Tel Aviv reuneşte 422 de judoka, 248 la masculin şi 174 la feminin, din 60 de ţări, de pe cinci continente.