Croata Blanka Vlasic, în vârstă de 37 de ani, dublă campioană mondială la săritura în înălţime, a anunţat, vineri, că s-a retras din activitatea sportivă.

HotNews.roFoto: Hotnews

“De la Rio, am încercat să trec peste accidentări, au fost patru ani de speranţă că mă voi provoca din nou în concurs. Respir sport de când m-am născut, săritura în înălţime este o parte din mine, şi va fi mereu astfel. Astfel, decizia de a-mi încheia cariera vine natural (...) Sunt mândră de cariera mea. Deşi atletismul este un sport individual, am simţit mereu că fac parte dintr-o echipă, pentru că nu am sărit doar pentru mine. Să fac turul victoriei cu drapelul Croaţiei a fost mereu cea mai mare onoare pentru mine. Cu linişte în inimă, recunoştinţă şi aplauze, trec la următoarea pagină a vieţii mele”, a precizat Vlasic într-un comunicat.

Blanka Vlasic a câştigat titlul mondial la săritura în înălţime în 2007 şi în 2009. Ea a obţinut medalia de aur şi la CM în sală din 2008 şi 2010. La Campionatele Europene, ea a câştigat titlul continental în 2010. Croata are în palmares şi un argint olimpic, obţinut în 2008 la Beijing, şi un bronz olimpic (Rio 2016).