​Naţionala de polo a României a fost învinsă, joi, de reprezentativa Franţei, scor 16-7, în ultimul meci din grupa B, şi a ratat calificarea în sferturile turneului preolimpic de la Rotterdam. Tricolorii ratează, implicit, şi drumul JO de la Tokyo, unde vor ajunge primele trei clasate la turneul olandez.

HotNews.roFoto: Hotnews

Scorul pe reprize a fost 5-2, 3-1, 5-1, 3-3.

În urma rezultatului, România încheie pe locul 5, cu 3 puncte, însă Franţa o depăşeşte, cu 5, şi urcă pe locul 4.

Joi, tot în grupa B, se vor mai juca meciurile dintre Rusia - Olanda şi Croaţia - Germania. Înaintea acestor dispute, Rusia este lider, cu 7 puncte, urmată de Croaţia 6, Olanda 5, iar Germania are 0 puncte.

Rezultatele obţinute de România în grupa B:

6-16 vs Croaţia

8-9 vs Olanda

9-9 vs Rusia

12-7 vs Germania

7-16 vs Franţa.

La turneul preolimpic de la Rotterdam participă 12 echipe, împărţite în două grupe, astfel:

Grupa A: Grecia, Muntenegru, Brazilia, Canada, Georgia, Turcia;

Grupa B: Croaţia, Germania, Rusia, România, Olanda, Franţa.

Primele patru clasate în fiecare grupă vor juca încrucişat în sferturile de finală, programate în 19 februarie, iar o zi mai târziu vor avea loc semifinalele şi meciurile pentru clasarea pe locurile 5-8. În 21 februarie, ultima zi a turneului, vor avea loc finalele şi partidele pentru clasarea finală pe locurile 5-6 şi 7-8.

La Jocurile Olimpice se vor califica primele trei clasate de la Rotterdam, iar aceste echipe se vor alătura celor deja calificate, adică Serbia, Italia, Spania, SUA, Ungaria, Kazakhstan, Australia, Africa de Sud şi Japonia, informeaz[ News.ro.