Nationala feminina de tenis de masa a Romaniei a obtinut calificarea in optimile de finala ale Campionatului Mondial care se desfasoara la Guangzhou, dupa ce a dispus de Polonia cu scorul de 3-1.

Astfel, Elizabeta Samara a trecut cu 3-0 de Pietkiewicz Monika, Daniela Dodean a dispus cu 3-0 de Grzybowska Katarzyna si cu 3-2 de Pietkiewicz Monika, in timp ce singura infrangere a fost trecuta in dreptul Iuliei Necula, cea care a cedat cu 3-2 in fata sportivei Partyka Natalia.

Romania a obtinut un total de 8 puncte in urma rezultatelor din Grupa B, ocupand locul trei dupa Singapore (10 puncte), si Ungaria (9 puncte). In optimi, prima reprezentativa feminina va intalni Germania, intr-o disputa care va avea loc joi, de la ora 13.30. In cazul unui succes, tricolorele vor da piept cu China, cea care s-a calificat deja in aceasta faza a Mondialului.

La masculin, tricolorii se afla pe locul al doilea in Grupa A ( la egalitate de puncte cu Austria, sapte), in timp ce pe prima pozitie se afla China, cu noua puncte, iar pe locul al treilea Italia, cu sase puncte acumulate. Romania va intalni, maine, prima reprezentativa a Austriei, Andrei Filimon si compania fiind deja calificati pentru optimile de finala ale competitiei gazduite de China.