​Kim Gyu-bong, antrenorul triatlonistei Choi Sook-hyeon, care s-a sinucis anul trecut, a fost condamnat, vineri, la şapte ani de închisoare, el fiind găsit vinovat de fraudă şi că şi-a abuzat fizic şi verbal sportiva, informează Yonhap News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tribunalul din Daegu l-a condamnat pe Kim Gyu-bong pentru că a abuzat-o pe Choi şi a luat bani de la sportivi.

În acelaşi caz, au fost condamnaţi la patru ani de închisoare, respectiv la 18 luni de închisoare, pedeapsă cu suspendare, fostul căpitan al echipei sportivei, Jang Yun-jung, şi încă o persoană din echipă, Kim Do-kwan.

“Acuzaţii au agresat-o verbal şi fizic pe Choi o perioadă lungă”, a precizat tribunalul.

În iunie 2020, Choi Suk-hyeon, care avea 22 de ani, medaliată cu bronz în 2015 la juniori, la Campionatele Asiatice de triatlon din Taiwan, s-a sinucis după ce a îndurat ani întregi de agresiuni fizice şi verbale ale antrenorilor ei şi după ce a văzut că plângerile sale la autorităţile sportive sunt ignorate.

Ea a fost găsită moartă în cantonamentul echipei la care era legitimată, din Busan.

Într-un ultim mesaj pe care l-a trimis mamei sale, Choi Suk-hyeon a implorat-o să "dezvăluie păcatele" agresorilor ei. Într-o zi, tânăra sportivă a scris în jurnalul său: "Am fost bătută atât de violent ... încât plâng în fiecare zi".

Jurnalele sud-coreene au scris că sportiva a înregistrat violenţele fizice suferite. Într-un material difuzat de canalul YTN, putea fi auzit antrenorul ei, supărat pentru că eleva lui a luat în greutate. "Trebuie să eviţi să mănânci timp de trei zile", afirmă el. Apoi, îi spune "încleştează-ţi dinţii” şi se aude zgomotul unei palme.

Potrivit presei, oficialii echipei au forţat-o pe sportivă să mănânce pâine de 200.000 de woni (aproape 150 de euro) drept pedeapsă pentru faptul că nu şi-a controlat greutatea şi au bătut-o în mod regulat. Sportiva s-a plâns la Comitetul Olimpic şi Sportiv din Coreea de Sud (KSOC) în aprilie 2020, în speranţa deschiderii unei anchete.

O persoană apropiată sportivei a declarat agenţiei de presă Yonhap că "a căutat ajutor la multe instituţii, dar toată lumea a ignorat plângerile ei".

Fapte contestate de KSOC, care a precizat, într-un comunicat, că a numit o anchetatoare în urma plângerii sportivei. Exprimându-şi "regretele profunde", KSOC s-a angajat atunci să ia "măsuri severe" împotriva persoanelor în cauză, transmite News.ro.

O sportivă de 22 de ani din Coreea de Sud s-a sinucis după ce a fost victima agresiunilor antrenorilor ei