Chris Froome, cvadruplu câştigător al Turului ciclist al Franţei, va concura din acest an în tricoul echipei Israel Start-Up Nation, dar nu renunţă la cel mai important obiectiv al său, un nou succes în Marea Buclă, relatează EFE.

Chris FroomeFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

"Obiectivele mele nu s-au schimbat, vreau să revin la nivel maxim, să lupt pentru victorie în Turul Franţei şi în celelalte mari tururi. Îmi doresc foarte mult să înceapă sezonul 2021 şi sper că va fi aşa.

Va fi punctul de plecare al unei relaţii lungi, incitante şi de succes", a spus Froome, 35 ani, dublu învingător în Turul Spaniei, într-un videoclip postat pe site-ul echipei sale.

În 2019, Froome a suferit un grav accident şi, deşi s-a refăcut, evoluţia sa a fost departe de aşteptări în 2020: ''Revin după o accidentare majoră, iar schimbarea echipei în acest moment al carierei mele îmi va da mai multă motivaţie şi stimulare mentală. Este o schimbare reală, un nou proiect, un nou capitol şi mă simt parcă puţin mai tânăr''.

El s-a despărţit de Ineos, unde a concurat timp de 11 ani (Sky, Ineos, cele două denumiri ale echipei în funcție de sponsorul principal).

Britanicul a adăugat că angajamentul său la Israel Start-Up Nation nu este pentru un an sau doi, ci până la finalul carierei lui şi chiar şi după aceasta.

Froome va începe sezonul 2020 în Portugalia, unde va lua parte la Turul provinciei Algarve, între 17 şi 28 februarie, înainte de a rula la Turul Cataloniei între 22 şi 28 martie.

Înaintea Turului Franţei (26 iunie - 18 iulie), campionul britanic va lua parte la Criterium du Dauphine, cursă programată între 30 mai şi 6 iunie, transmite Agerpres.