Romania s-a prezentat la turneul preolimpic din Italia cu noua participanti, dintre care trei au fost deja eliminati din turneu. Adrian Ciobanu, Radu Zafir si Razvan Cojanu au parasit deja competitia, acestia fiind invinsi luni, inca din primul tur.

Primii pugilisti romani calificati in turul doi sunt Constantin Bejenaru (81 kg) si Vasile Sandu (57 kg), care au reusit sa se impuna luni. Bejenaru a reusit sa-l invinga cu 23-9 pe iatalianul Cristian Marchetti si il va intalni marti pe germanul Robert Woge, in timp ce Vasile Sandu l-a invins pe slovenul Gregor Debeldjak, arbitrul declarandu-l invingator, prin inferioritatea adversarului. Sandu va boxa marti cu polonezul Michal Chudecki pentru un loc in sferturi.

Marti vor debuta si ceilalti patru pugilisti romani. Marius Niculescu (54 kg) va boxa cu Joaquin Salas, Georgian Popescu (60 kg) il va intalni pe Tomas Vano, Iulius Poczo (51 kg) pe Mohammed Nasir, iar Ionut Gheorghe (64 kg) va boxa cu Mariusz Koperski.

Pentru a se califica la J.O., romanii de la categoriile 51kg, 60 kg, 64 kg si 81 kg trebuie sa ajunga in finala, in timp ce pugilistii de la categoriile 54 kg si 57 kg trebuie se regaseasca in primele trei locuri.

Pentru cei care nu vor reusi sa se califice, mai este o sansa la ultimul turneu preolimpic de la Atena (Grecia) din perioada 7-14 aprilie.