​Campionatele mondiale de tenis de masă pentru echipe au fost anulate pe fondul unei reveniri a cazurilor de coronavirus în Coreea de Sud, a anunţat marţi Federaţia Internaţională de profil (ITTF), scrie Xinhua.

Tenis de masaFoto: ittf.com

Comitetul executiv al ITTF s-a întâlnit luni cu reprezentanţi ai ţărilor implicate în competiţie şi a decis anularea campionatelor care ar fi trebuit să aibă loc iniţial în martie la Busan (Coreea de Sud), transmite Agerpres.

Competiţia a fost deja amânată de trei ori în acest an, în contextul pandemiei de Covid-19, dar hotărârea privind anularea turneului a fost luată după ce, în ultimele zile, numărul zilnic de infecţii a ajuns la 1.000 în oraşul-port din Coreea de Sud.

Preşedintele Federaţiei sud-coreene de tenis (KITA), Ryu Seung-min, a fost informat de autorităţile din ţara sa că nu vor fi permise evenimente sportive internaţionale majore în următoarele câteva luni.

ITTF a informat ulterior, într-o declaraţie de presă, că anul viitor Campionatele Mondiale de tenis de masă vor avea loc după Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo, menţionând că va anunţa detaliile finale ale evenimentului în ianuarie.

La Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe erau aşteptaţi 3.000 de jucători şi oficiali din 87 de ţări.