Rusoaica Tatiana Kashirina, cvintuplă campioană a lumii şi medaliată olimpică la haltere, a fost suspendată temporar pentru încălcarea regulamentului antidoping, anunţă agenţia de presă TASS.

Tatiana KashirinaFoto: Brent Clark / Alamy / Alamy / Profimedia

Kashirina, medaliată cu argint la JO 2012 de la Londra şi câştigătoarea a cinci titluri mondiale între 2010 şi 2018, era considerată una dintre favorite în lupta pentru aurul olimpic la JO de la Tokyo, de anul viitor.

Conform sursei citate, Tatiana Kashirina a fost suspendată după ce Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a intrat în posesia rezultatelor testelor antidoping ale sportivilor ruşi, efectuate între 2012 şi 2015, cu ocazia unei anchete privind activitatea laboratorului antidoping de la Moscova.

Halterofila rusă a efectuat anterior o suspendare de doi ani, între 2006 şi 2008, pentru încălcarea regulilor privind dopajul, iar noua suspendare o va împiedica să participe la calificările pentru JO de la Tokyo, care se vor derula până în aprilie 2021.

În vârstă de 29 ani, Tatiana Kashirina urma să concureze sub drapel neutru la Jocurile din Japonia, ca urmare a interdicţiei de participare la marile competiţii internaţionale impusă sportivilor ruşi, care nu vor putea concura sub culorile ţării lor până în 2022, relatează Agerpres.