Larisa Iordache a câştigat patru medalii, din care două de aur, la Campionatul European încheiat duminică, la Mersin. Iordache a fost medaliată cu aur la bârnă şi sol, respectiv cu argint pe echipe şi la sărituri, după trei ani de pauză din cauza problemelor de sănătate.

Larisa IordacheFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Gimnasta în vârstă de 24 de ani a adunat astfel 16 medalii europene în carieră, depăşindu-le în clasamentul tricolor all-time pe Cătălina Ponor şi Nadia Comăneci.

Comăneci rămâne însă deţinătoarea numărului de medalii de aur europene, cu 9, şi la 41 de ani de la ultima câştigată, informează News.ro.

Iordache are 7 medalii de aur, 7 de argint şi 2 de bronz (16 în total), Cătălina Ponor 8 de aur, 2 de argint şi 3 de bronz (13), iar Nadia Comăneci 9 de aur, 2 de argint şi una de bronz (12).

La CE de la Mersin, România a câştigat 14 medalii, 5 la senioare şi 9 la junioare, din care opt de aur.

România a cucerit după 28 de ani aurul pe echipe la junioare, iar aurul în toate probele la un Campionat European reprezintă un nou record pentru România, la junioare şi senioare.

De știut:

La cea de-a 33-a ediţie a CE, de la Mersin, care s-au încheiat duminică, au luat startul gimnaste din doar 14 naţiuni, iar între marile absente, care au renunţat la participare în principal din motive pandemice, se numără Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda.

Postarea Larisei Iordache, cu care a adunat peste 18 mii de aprecieri pe Instagram:

S-ar putea să te intereseze și:

CE Gimnastică (f): Larisa Iordache, aur la sol - Sportiva noastră a mai cucerit titlul european la bârnă și argintul la sărituri

CE Gimnastică (f): Larisa Iordache, campioană la bârnă, plus medalie de argint la sărituri

Ce părere are Nadia Comăneci despre exercițiul Larisei Iordache la bârnă