​Gimnasta Larisa Iordache a transmis, duminică, după ce a câştigat patru medalii, din care două de aur, la Campionatele Europene, că "niciodată nu este prea târziu să îţi urmezi visul", făcând referire la cei trei ani de pauză din motive medicale. Iordache le-a depăşit pe Cătălina Ponor şi Nadia Comăneci în clasamentul all-time european, însă Nadia Comăneci continuă să fie lider la aurul continental după 41 de ani.

Larisa IordacheFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

"O poveste lungă spusă în câteva cuvinte... Pentru că niciodată nu este prea târziu să îţi urmezi visul şi să visezi la ceea ce îţi doreşti cu adevărat, doar trebuie să ai un impuls, pentru ca puterea din interiorul tău să iasă la suprafaţă. În momentele în care mulţi mi-au spus că nu voi reuşi şi începusem să cred şi eu asta, după atâta pauză cu greu mai speram la o revenire, însă ai nevoie de nişte oameni care să creadă în tine. Aşa cum au făcut-o antrenorii mei de la bun început. Nu au renunţat niciodată să creadă în mine, să mă susţină exact aşa cum am eu nevoie. Şi să îmi dăruiască bunătatea şi dragostea lor faţă de gimnastică. Iar pentru toate astea vreau să le mulţumesc! Sunteţi cei mai tari, vă iubesc!", le-a transmi Larisa Iordache antrenorilor Lăcrămioara şi Cristi Moldovan.

Ea a mulţumit şi familiei, iar colegelor de echipă le-a spus că este mândră de ele, chiar dacă medalia pe echipe nu a fost culoarea la care au sperat (n.r. argint): ”Important este să credeţi în voi, să munciţi mult şi să mergeţi mai departe cu multă încredere. Să luptaţi mereu până la capăt şi să faceţi cu drag acest sport, care nu este uşor, dar este foarte frumos. Vă iubesc”.

Larisa Iordache a câştigat patru medalii, din care două de aur, la Campionatul European încheiat duminică, la Mersin. Iordache a fost medaliată cu aur la bârnă şi sol, respectiv cu argint pe echipe şi la sărituri, după trei ani de pauză din cauza problemelor de sănătate.

Gimnasta în vârstă de 24 de ani a adunat astfel 16 medalii europene în carieră, depăşindu-le în clasamentul tricolor all-time pe Cătălina Ponor şi Nadia Comăneci. Comăneci rămâne însă deţinătoarea numărului de medalii de aur europene, cu 9, şi la 41 de ani de la ultima câştigată, informează News.ro.

Iordache are 7 medalii de aur, 7 de argint şi 2 de bronz (16 în total), Cătălina Ponor 8 de aur, 2 de argint şi 3 de bronz (13), iar Nadia Comăneci 9 de aur, 2 de argint şi una de bronz (12).

La CE de la Mersin, România a câştigat 14 medalii, 5 la senioare şi 9 la junioare, din care opt de aur.

România a cucerit după 28 de ani aurul pe echipe la junioare, iar aurul în toate probele la un Campionat European reprezintă un nou record pentru România, la junioare şi senioare.

La cea de-a 33-a ediţie a CE, de la Mersin, care s-au încheiat duminică, au luat startul gimnaste din doar 14 naţiuni, iar între marile absente, care au renunţat la participare în principal din motive pandemice, se numără Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda.

S-ar putea să te intereseze și:

CE Gimnastică (f): Larisa Iordache, aur la sol - Sportiva noastră a mai cucerit titlul european la bârnă și argintul la sărituri

CE Gimnastică (f): Larisa Iordache, campioană la bârnă, plus medalie de argint la sărituri

Ce părere are Nadia Comăneci despre exercițiul Larisei Iordache la bârnă