Larisa Iordache a câştigat medalia de aur la sol, duminică, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Mersin (Turcia), cu nota 13,450.

Larisa IordacheFoto: Andy Buchanan / AFP / Profimedia

Iordache, care în calificări a avut cea mai mare notă la sol, 13,433, a fost urmată în finală de turcoaica Goksu Uctaş Şanli, 13,100, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat israelianca Lihie Raz, cu 12,750.

Cealaltă româncă din finala de la sol, Antonia Duţă, a ocupat locul al cincilea, cu 12,600.

Larisa Iordache încheie Europenele din Turcia cu un bilanţ de patru medalii: una de aur la bârnă şi trei de argint, cu echipa, la sărituri şi la sol.

În total, România a cucerit la Mersin cinci medalii la senioare, argint în competiţia pe echipe, aur prin Larisa Iordache la bârnă, argint prin Larisa Iordache la sărituri şi sol şi o nouă medalie de argint, la bârnă, prin Silviana Sfiringu, relatează Agerpres.

De știut:

Larisa Iordache a revenit într-o competiţie importantă după trei ani de pauză, în care a suferit trei intervenţii chirurgicale.

Despre Larisa Iordache:

Larisa Iordache (24 de ani) mai are în palmares o medalie de bronz la Jocurile Olimpice (Londra, 2012), două de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale, precum şi 5 de aur, 6 de argint şi două de bronz la Europene.

Pe echipe, România a obţinut medalia de argint.