Gimnasta Larisa Iordache a revenit în activitate după trei ani de pauză, la Campionatele Naţionale de la Ploieşti, unde a concurat în afara competiţiei la patru aparate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Accidentări, operaţii, recuperare îndelungată, dar şi o recentă testare pozitivă la Covid-19 au marcat ultimii trei din cariera Larisei Iordache. Ea a revenit în circuitul de competiţii la Campionatele Naţionale de la Ploieşti, care s-au încheiat sâmbătă, însă fără a fi notată oficial.

Iordache (24 de ani) a concurat la toate cele patru aparate, fiind notată cu 13,733 la bârnă, 13,567 la sol şi 14,367 sărituri, ultima fiind cea mai mare notă din competiţie. Sâmbătă, în finalele pe aparate, a obţinut 13.333 la paralele şi 13.767, din nou la bârnă.

În concursul oficial de senioare, Farul Constanţa şi-a adjudecat titlul pe echipe, în componenţa Maria Holbură, Silviana Sfiringu, Ioana Stănciulescu. Podiumul a fost completat de Dinamo Bucureşti şi LPS Cetate Deva.

Concursul individual-compus a avut-o în prim-plan pe Silviana Sfiringu, urmată pe podium de Ana Maria Bărbosu (CSŞ Focşani) şi de Ioana Stănciulescu (Farul).

Maria Holbură, singura gimnastă a României calificată la JO de la Tokyo, s-a clasat pe locul 9 la individual-compus (48.466 puncte).

Campionatul European feminin va avea loc la Mersin (Turcia), între 17-20 decembrie, potrivit News.ro.