​Rutierul sloven Primoz Roglic (Jumbo-Visma) a câştigat, duminică, Turul ciclist al Spaniei, pentru al doilea an la rând, la capătul etapei a 18-a, în care s-a impus germanul Pascal Ackermann (Bora), informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primoz Roglic, clasat al doilea în Turul Franţei, în urmă cu şase săptămâni, l-a devansat în clasamentul final pe ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos), cu 24 de secunde, şi pe britanicul Hugh Carthy (Education First), cu un minut şi 15 secunde.

Slovenul, câştigător a patru etape din această ediţie a cursei, o Vuelta scurtată de la 21 la 18 etape din cauza pandemiei de coronavirus, a îmbrăcat tricoul roşu, de lider al clasamentului general, de marţi, după singurul contratimp al turului.

Pascal Ackermann, care a ieşit învingător în etapa a 9-a, după declasarea irlandezului Sam Bennett (pentru un sprint considerat neregulamentar), s-a impus în etapa a 18-a, la Madrid, fiind urmat chiar de Bennett (Deceuninck). Ackermann a fost cronometrat pe 139,6 km în 3 h 28 min 13 sec, urmat în acelaşi timp de Sam Bennett şi de germanul Max Kanter (Sunweb).