​Don Talbot, fostul antrenor al echipei de înot a Australiei, sub comanda căruia sportivii din ţara sa au cucerit 18 medalii la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000), a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 87 ani, a anunţat Sport Australia Hall of Fame, informează AFP.

Don TalbotFoto: swimming.org.au

Fostul preşedinte al Federaţiei australiene de nataţie, John Bertrand, a ţinut să-i aducă un omagiu lui Talbot, pe care l-a descris ca pe un "antrenor magician", care "a schimbat modul de gândire în privinţa sportului de înalt nivel".

Don Talbot şi-a început cariera de antrenor în anii 1950 şi s-a aflat la conducerea echipei de înot în perioada de glorie a acestui sport în Australia, în anii 1990 şi 2000, reuşind să lanseze campioni precum Ian Thorpe sau Grant Hackett.

La JO din anul 2000, de la Sydney, Australia s-a clasat pe locul al doilea în probele de nataţie, după Statele Unite, cu cinci medalii de aur, nouă de argint şi patru de bronz.

Sub conducerea sa, Australia a ocupat prima poziţie în clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale, pentru prima oară în istoria sa, în anul 2001 la Fukuoka (Japonia). El a activat, de asemenea, în Canada şi Statele Unite, transmite Agerpres.