​Ministrul delegat al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a anunţat, miercuri seară, că sportul profesionist din Franţa va continua, deşi ţara reintră în izolare, informează AFP.

Roxana MaracineanuFoto: Captura YouTube

"Săptămânile următoare vor fi dure din punct de vedere economic, dar şi uman. De aceea am vrut să vă confirm în această seară că este garantată continuitatea sportului practicat ca profesie. Sportivii de înalt nivel şi sportivii profesionişti vor putea continua să se antreneze. Şi, de asemenea, pot continua să concureze, deoarece deplasările din motive profesionale sunt autorizate", a declarat Mărăcineanu.

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a afirmat, joi, într-o alocuţiune televizată, că "va merge mai departe" pentru a stopa virusul şi va institui carantină naţională începând de vineri.

Pentru a pleca de la domiciliu, trebuie din nou prezentat un certificat, a anunţat Emmanuel Macron.

Singurele ieşiri autorizate vor fi pentru "a merge la serviciu, la medic, pentru a oferi asistenţă, pentru cumpărături sau pentru a lua aer. Reuniunile private sunt excluse", la fel ca adunările publice.

Preşedintele a anunţat că şcolile, creşele, colegiile şi liceele vor rămâne deschise.

De asemenea, "barurile, restaurantele şi afacerile neesenţiale vor fi închise".

Măsurile decise de guvern vor intra în vigoare din noaptea de joi spre vineri, "până la 1 decembrie cel puţin".

Prima izolare naţională, decretată la mijlocul lunii martie şi care s-a încheiat în mai, a oprit sportul profesionist în Franţa. Competiţiile Ligue 1 de fotbal şi Top 14 de rugby nu au fost duse până la capăt, în sezonul 2019-2020.

Competiţiile sportive pentru echipe s-au reluat în mod normal în această vară, sub un strict protocol anti-Covid, dar de atunci au fost marcate de numeroase amânări sau anulări ale meciurilor.

Citește și: Franța: Macron anunță introducerea carantinei de vineri pănă pe 1 decembrie. Școlile rămân deschise, Universitățile, barurile și restaurantele se închid / Vom avea 400.000 de decese suplimentare dacă nu facem ceva