​Mariana Bitang şi Octavian Bellu au fost declaraţi de Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) cel mai de succes cuplu de antrenori din lume.

Octavian Bellu si Mariana BitangFoto: Hotnews

Cei doi, ''Cei mai de Succes Antrenori din Lume - Duo'', au lucrat împreună la lotul olimpic al României între 1993 - 2005 şi 2010 - 2015.

De numele lor se leagă cele mai mari succese ale gimnasticii româneşti: două titluri olimpice consecutive la echipe, cinci titluri mondiale consecutive la echipe, sute de medalii olimpice, mondiale şi europene cu generaţii diferite de gimnaste.

Împreună, cei doi au iniţiat în 2014 programul naţional de selecţie ”Ţară, ţară, vrem campioane!”, program care ţinteşte revenirea gimnasticii româneşti în elita mondială la JO Paris 2024, se arată pe pagina de Facebook a COSR.

Această recunoaştere vine la 12 ani de la prima menţionare oferită antrenorilor Mariana Bitang şi Octavian Bellu drept cei mai de succes antrenori din lume.

Sub conducerea celor doi antrenori, gimnastele române au câştigat în total 305 medalii la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene, informează News.ro.

Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy) este cea mai mare organizaţie care certifică recorduri mondiale şi, totodată, deţinătoarea celei mai mari baze de date cu recorduri mondiale.