Robert Glință, înotătorul român al momentului, a precizat, duminică, pe pagina personală de Instagram, că a fost depistat pozitiv cu Covid-19. Calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo (din vara anului viitor), sportivul a precizat că a intrat deja în izolare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportivul româna fost testat pozitiv la Budapesta, acolo unde se afla la un concurs (International Swimming League).

"Ei bine, în timp ce a fi pozitiv poate fi un lucru bun în multe aspecte din viaţă, testarea pozitivă pentru Covid-19 cu siguranţă nu este! Întrucât acest lucru mi s-a întâmplat mie, aici, la Budapesta.

Pentru că există proceduri stricte de testare pentru ISL, îmi pare foarte rău, dar trebuie să anunţ că nu voi concura pentru @iron_isl în primul nostru meci din @iswimleague, în această seară.

Siguranţa este pe primul loc aici pentru mine şi restul ISL şi există protocoale medicale foarte stricte, care sunt foarte bine puse în aplicare şi le respect pe deplin pentru a reveni în cea mai sănătoasă manieră alături de echipă. Pentru moment, îi voi susţine pe coechipierii mei din izolare şi îi voi privi de pe laptop cum evoluează" - Robert Glință, pe Instagram.

În vârstă de 23 de ani, Glinţă este medaliat cu argint la Campionatele Europene de la Glasgow, în 2018, în proba de 50 de metri spate.

Programate în vara lui 2020, Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa în perioada 23 iulie - 8 august 2021. Amânarea a venit din cauza pandemiei de coronavirus.

Postarea lui Robert Glință în care anunță testul pozitiv la Covid-19:

View this post on Instagram

Well, while showing positivity in many aspects in life can be a good thing, testing positive for COVID-19 certainly is not! As this happened with me here in Budapest, because there are really strict testing procedures for ISL, I am really sorry but I have to announce that I won't be racing for @iron_isl in our first match in the @iswimleague tonight. Safety comes first here for me and the rest of ISL and there are very strict medical protocols that are very well implemented and I fully comply to in order to get back in the healthiest manner with the team. For the moment, I will be cheering on my teammates from isolation and watch them rock the pool from my laptop! Let's go Team Iron! \uD83E\uDDBE\uD83D\uDCA3 . @iswimleague_news #ISL2020 #ISLBudapest2020

A post shared by Robert Glinta (@robglinta) on