Ionuț Stroe a susținut miercuri o conferință de presă în care a venit cu unele lămuriri în legătură cu revenirea spectatorilor pe stadioane. Ministrul Tineretului și Sportului a prezentat unele completări în legătură cu disciplinele care se dispută în aer liber.

Ionut StroeFoto: mts.ro

Ce a spus Ionuț Stroe

"Deocamdată este destul de complicat ca spectatorii să revină în săli. Prioritate vor avea sporturile în aer liber, pentru că riscul de infectare este mult mai mare în spații închise. Probabil că în acest an se vor redeschide stadioanele, eu sunt optimist.

Suntem pregătiți cu modul în care să reluăm prezența spectatorilor pe stadioane, avem nevoie doar de un moment oportun" - Ionuț Stroe.

Despre stadiul discuțiilor cu FRF și LPF

"Există discuții cu FRF și LPF. Va trebui să purtăm discuții și cu suporterii, cu cluburile, gradul în care vor respecta regulile este esențial.

După 1 octombrie vom face o analiză la nivel de Guvern asupra impactului pe care l-au avut toate măsurile de relaxare în ultimul timp. Factorul de care depind aceste decizii este numărul de infectați", a completat Ionuț Stroe.

În momentul de față, meciurile din Liga 1 se dispută fără spectatori, la fel au loc și evenimentele care se desfășoară în spații închise (ex: partidele de handbal).