​Ciclistul columbian Egan Bernal (23 ani), câştigătorul Turului Franţei în 2019, a decis să se retragă de la actuala ediţie a cursei din Hexagon, înaintea startului etapei a 17-a, a anunţat miercuri echipa sa, Ineos, citată de agenţia EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bernal, care a acuzat dureri de spate înaintea startului competiţiei, a pierdut practic orice şansă la victoria finală după etapa de duminică, cu finişul pe Grand Colombier.

Considerat principalul favorit al ediţiei din acest an a Turului Franţei, alături de actualul purtător al tricoului galben, Primoz Roglic, rutierul columbian ocupa marţi locul 16 în clasamentul general al cursei din Hexagon, la peste 19 minute de lider.

Directorul Ineos, Dave Brailsford, a explicat că decizia este cea mai potrivită, atât pentru ciclist cât şi pentru echipa britanică.

"Am luat aceasta decizie având în vedere interesele lui Egan. Este un adevărat campion, căruia îi place sa concureze, dar este şi un tânăr rutier, cu multe Turui în faţă şi, în acest moment, considerăm că este mai prudent pentru el să nu mai continue cursa", a spus Braislford.

"Evident că nu aşa am vrut să îmi închei participarea la Turul Franţei, dar sunt de acord că este decizia corectă, ţinând cont de circumstanţe. Am cel mai mare respect pentru această cursă şi aştept deja cu nerăbdare să revin în următorii ani", a precizat la rândul său Egan Bernal.

Înaintea deciziei de retragere din Turul Franţei, Federaţia columbiană de ciclism a dat publicităţii lista rutierilor selecţionaţi în vederea Campionatelor Mondiale pe şosea de la Imola, programate între 24 şi 27 septembrie, pe care nu figurează numele lui Bernal.

La Mondialele din Italia, echipa Columbiei va conta în principal pe Rigoberto Uran şi Miguel Angel Lopez, ocupanţii locurilor 3 şi 4 în ierarhia generală a Turului Franţei, cu cinci zile înainte de final, precum şi pe Nairo Quintana, potrivit Agerpres.