​Purtarea măştii a devenit obligatorie, joi, în tot oraşul Nisa, unde deja măsura pentru limitarea propagării coronavirusului era valabilă în unele zone, relatează presa franceză. La Nisa va începe, în 29 august, Turul Franţei.

Turul Frantei 2020Foto: letour.fr

Prefectul din Alpes-Maritimes a răspuns astfel unei solicitări a primarului Christian Estrosi.

Directorul Turului Franţei, Christian Prudhomme, a făcut un apel la spectatori să poarte mască în timpul competiţiei. “Iubesc ciclismul, iubesc Turul, iar bunul simţ cere să porţi masca, chiar şi dacă obligaţia oficială de a face asta depinde de prefecţii celor 32 de departamente prin care se trece”, a afirmat Prudhomme.

Primarul Nisei a cerut ca obligaţia de purtare a măştii să fie pentru tot oraşul deoarece consideră că nepurtarea măştii de către cineva îi pune în pericol pe ceilalţi. “Să nu porţi mască în zi de azi este un semn de egoism, îi pune în pericol pe alţii. Cel mai simplu este ca purtarea măştii să fie obligatorie peste tot”, a spus Estrosi.

La unele competiţii de ciclism din această vară, sportivii s-au declarat îngrijoraţi cu privire la faptul că este posibil ca spectatorii, care îi încurajează pe traseu ajungând foarte aproape de ei, să nu poarte mască, potrivit News.ro.