Sportivi australieni din mai multe domenii au luat atitudine împotriva pariorilor care agresează jucătorii pe platformele social media atunci când pierd bani după ce un jucător de Australian Rules a fost amenințat cu moartea în cursul weekend-ului, relatează Reuters.

ParioriFoto: Image Source Ltd. / Image Source / Profimedia

Callan Ward, un jucător pentru echipa Greater Western Sydney Giants a afirmat că amenințările au fost făcute pe o postare pe Instagram în care acesta publicase imagini cu fiul său, după ce în timpul ultimului meci a primit o lovitură liberă târzie, decisivă pentru deznodământul partidei.

Deși Callan a afirmat că amenințările sunt rezultatul unei pasiuni direcționate greșit, Mitch Robinson, un jucător al echipei Brisbane Lions a postat luni pe Twitter un mesaj extrem de critic afirmând că amenințările sunt legate de pariuri.

„Anunț Public!”, a scris acesta, notând că „nici măcar unui jucător AFL nu îi pasă cum te-am lăsat fără un câștig de 100 de dolari, e un pariu de 5 dolari, idiotule. Dacă nu te poți lipsi de suma aia te rog nu pune la pariuri în primul rând.

Un fost jucător NBA australian, Andrew Bogut, s-a alăturat discuției, sugerând că dacă amenințările din partea pariorilor nemulțumiți nu vor înceta atunci guvernul ar trebui să ia în discuție interzicerea pariatului.

„Plasezi un pariu. Pierzi. Comportă-te ca un adult”, a notat acesta pe Twitter.

Ryan Papenhuyzen, un tânăr jucător din Liga Națională de Rugby australiană, a declarat la rândul său că majoritatea sportivilor australieni au primit amenințări similare.

„O mulțime de băieți primesc un număr de critici din partea fanilor și pariorilor”, a declarat acesta pentru NRL.com, adăugând că „nu ieșim pe teren să pierdem biletele oamenilor...sper că mai multe vor fi făcute cu privire la acest lucru deoarece efectul pe care l-a avut asupra jucătorilor este destul de masiv”.

Australia are una din cele mai mari rate ale parierii din lume, pariuri în valoare de peste 200 de miliarde de dolari australieni (aproximativ 143 de miliarde de dolari americani) fiind plasate anual potrivit celor mai recente date guvernamentale.

Citește și: