​Olandeza Lara van Ruijven, campioană mondială la patinaj viteză pe pistă scurtă, short-track, se află internată în stare critică într-un spital din Franţa, după ce a fost diagnosticată cu o tulburare autoimună şi nu dă semne de recuperare, a anunţat miercuri Federaţia olandeză de patinaj (KNSB), citată de Reuters.

Lara van RuijvenFoto: Captura Instagram

Van Ruijven, 27 ani, medaliată cu bronz la JO 2018 de la PyeongChang în proba de ştafetă 3.000 m, a fost operată de două ori, dar situaţia ei nu s-a îmbunătăţit şi se află în unitatea de terapie intensivă a spitalului din Perpignan.

Ea a fost internată săptămâna trecută, după ce a acuzat o stare de slăbiciune în timpul unui stagiu de pregătire, dar de atunci sănătatea ei s-a deteriorat.

''Lara luptă acum pentru viaţa ei. Cu o incredibilă perseverenţă, ea a câştigat titlul mondial pe gheaţă, dar această bătălie este de multe ori şi mai dură. Suntem cu toţii alături de ea şi sperăm din toată inima că îşi va reveni'', a scris antrenorul lotului olandez de short-track, Jeroen Otter, într-un comunicat.

Van Ruijven a cucerit titlul mondial în proba de 500 m la Mondialele din 2019 de la Sofia, transmite Agerpres.

Imagini cu Lara vorbind despre anumite exerciții de pregătire: