​Campioana mondială în proba de 400 de metri, Salwa Eid Naser, suspendată provizoriu după ce nu a fost găsită de trei ori de agenţii antidoping, susţine că nu trişează şi că o astfel de situaţie, de a rata controalele, este normală, informează lequipe.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu am fost niciodată o trişoare. Am ratat doar trei controale antidoping, ceea ce este normal. I se poate întâmpla oricui. Nu vreau ca oamenii să se gândească la altceva, pentru că nu voi fi niciodată o trişoare", a spus ea, într-un videoclip live pe Instagram.

În timp ce managerul ei a explicat, vineri, că al treilea test ratat a fost în 2020, Eid Naser a declarat că nu a existat niciun control în acest an şi că cele trei testări ratate au fost în 2019, înainte de mondialele de la Doha.

"Sperăm că toată această problemă se va rezolva. Totul va reveni la normal. Este dificil să am o pată pe reputaţia mea. Nu voi lua niciodată produse dopante. Cred în talent şi ştiu că am talent", a continuat ea.

Salwa Eid Naser, campioană mondială la 400 de metri, a fost suspendată provizoriu după ce nu a fost găsită de trei ori de agenţii antidoping.

Salwa Eid Naser (22 de ani) originară din Nigeria, dar reprezentând Bahreinul, campioană mondială în proba 400 de metri la Doha, a fost suspendată provizoriu, vineri, pentru trei "no show", de Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU).

În octombrie trecut, ea a câştigat titlul mondial împotriva favoritei Shaunae Miller-Uibo din Bahamas. Eid Naser a câştigat în 48 de secunde şi 14 sutimi (48:37 pentru Miller), a treia performanţă mondială din toate timpurile.

Regulile antidoping ale World Athletics prevăd că trei eşecuri de localizare într-o perioadă de 12 luni constituie o infracţiune pentru care sancţiunea aplicabilă este o suspendare de doi ani. Aceasta poate fi redusă la minimum un an, în funcţie de circumstanţe, potrivit News.ro.