​Oficialii Jocurilor Olimpice de la Tokyo și-au manifestat indignarea după ce o revistă locală a avut drept copertă un logo care se dorea a fi cel al JO, dar care era modificat astfel încât să semene cu coronavirusul.

JO 2020 logoFoto: olympic.org

Coperta revistei "Number 1 Shimbun" a înfățișat un desen care se dorea a fi logo-ul Jocurilor Olimpice în timpul pandemiei de coronavirus. Este în fapt un desen care combină logo-ul de la Tokyo cu noul coronavirus.

Masa Takaya, purtătorul de cuvânt al JO, a declarat marți că a solicitat revistei să șteargă de pe site-ul publicației respectiva imagine, însă până acum oficialii de la Tokyo nu au primit vreun răspuns.

Imaginea JO, asociată cu Covid-19

"Este foarte dezamăgitor să vezi cum imaginea JO (logo-ul) este asociat cu noul coronavirus. Virusul afectează viața oamenilor, economia și societatea noastră în general.

Design-ul este unul care în mod evident folosește logo-ul JO. Prin urmare, considerăm că este o încălcare a drepturilor de autor asupra emblemei Olimpiadei din Tokyo", a precizat Takaya.

S-a dorit a fi o parodie

Conform AP care citează presa niponă, cel care a realizat respectivul desen este Andrew Pothecary, un designer britanic stabilit în Japonia. El este directorul de creație al revistei.

Artistul și-a motivat opera ca fiind doar o parodie, însă gluma nu a fost gustată de multă lume. "Este o creație insensibilă față de multele persoane care au suferit și încă suferă de pe urma Covid-19", a conchis Takaya.

Nu a fost precizat momentan dacă oficialii JO vor acționa sau nu în judecată respectiva revistă.

Logo parodiat al JO 2020, Tokyo:

Sursă foto: captură mainichi.jp / imaginea originală: Eugene Hoshiko/ AP Photo

Logo JO 2020, Tokyo, varianta oficială: