Medicul echipei de baschet ŢSKA Moscova, Roman Abjelilov, a încetat din viaţă sâmbătă, în capitala Rusiei, la vârsta de 44 ani, decesul său fiind provocat de noul coronavirus, a anunţat clubul rus pe reţelele de socializare, informează EFE, potrivit Agerpres.

Prin RusiaFoto: Profimedia Images/Valery Sharifulin/TASS

Abjelilov, tatăl a doi copii, fusese internat într-un spital moscovit la începutul acestei luni, însă nu a putut face faţă maladiei care a ucis deja peste 300.000 de persoane în întreaga lume.

"Astăzi a murit bunul nostru prieten, coleg, medic excelent şi extraordinar om de familie Roman Abjelilov. El a luptat cu disperare, dar nu a putut face faţă complicaţiilor cauzate de infecţia cu coronavirus", a precizat ŢSKA Moscova într-un comunicat.

Conducerea Euroligii masculine de baschet, cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, a transmis "cele mai profunde condoleanţe familiei ŢSKA" în urma decesului lui Roman Abjelilov.

Spaniolul Sergio Rodríguez, care a evoluat la ŢSKA în sezonul trecut, a regretat, de asemenea, această pierdere: "Odihneşte-te în pace Roma. Nu vom uita niciodată bunătatea şi afecţiunea ta. Condoleanţele mele familiei, soţiei, copiilor şi întregii familii ŢSKA ', a scris baschetbalistul iberic pe o reţea de socializare.