​Ministrul francez al Sportului, Roxana Mărăcineanu, a anunţat marţi, în faţa Adunării Naţionale, una din cele două camere ale Parlamentului, că echipele sale lucrează la un "plan de relansare" a acestui domeniu, afectat de pandemia de coronavirus, scrie L'Equipe.

Roxana MaracineanuFoto: Captura YouTube

După circulara ce le-a expus prefecţilor modalităţile de implementare a măsurilor de ieşire din carantină în vederea practicării activităţilor fizice şi sportive, însoţit de un "ghid de reluare" pentru fiecare disciplină, Roxana Mărăcineanu a anunţat un "plan de relansare a sportului".

Fosta mare înotătoare de origine română a precizat că echipele sale lucrează la un plan "în concordanţă cu proiectul teritoriilor".

"Miza va fi să-i facem pe francezi să reia mişcarea, să menţinem fondurile private investite în sport, să protejăm subvenţiile publice şi să lucrăm pentru ca asociaţiilor noastre să li se deschidă noi uşi", a adăugat ea.

Mărăcineanu nu a precizat ce sumă va fi alocată acestui plan, însă a amintit importanţa "legăturii sociale" pe care o creează sportul la toate etajele societăţii. "Avem nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate", a subliniat ea.

Pierderile suferite de sportul francez (amator şi profesionist, asociaţii şi firme) din cauza crizei sanitare şi a întreruperii competiţiilor, sunt estimate la 19,4 miliarde de euro. Sportul din Hexagon generează 77,7 miliarde de euro anual, potrivit Agerpres.