​Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că sportivii profesionişti îşi pot relua cantonamentele, în condiţii speciale de igienă şi de verificări medicale. Competiţiile sportive nu vor începe în prima fază de relaxare a restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, a precizat el.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

VIDEO Klaus Iohannis: Ce se schimbă după 15 mai - Când ieșim din localitate este nevoie de declarație, mai puțin în zonele metropolitane

Ce a spus președintele Klaus Iohannis:

  • "Pentru sportivi avem două situaţii. Profesioniştii îşi pot relua cantonamentele, în condiţii speciale de igienă, de verificări medicale, însă competiţiile sportive în această primă etapă nu vor începe.
  • Deci, repet, sportivii profesionişti îşi pot relua cantonamentele în condiţii foarte clar descrise, dar competiţiile sportive nu vor fi reluate, acum, în prima etapă. Pentru sportivii amatori, este posibil să-şi reia activitatea doar acolo unde se face sport individual, sport individual inclusiv dacă se foloseşte o bază sportivă, dar numai în aer liber.
  • Deci, pentru amatori, este posibil să-şi reia activitatea doar la sporturi individuale şi doar în aer liber. Iar dacă se foloseşte o bază sportivă, accesul în vestiar, acolo unde îşi schimbă echipamentul, nu este permis", a declarat Iohannis.

Starea de urgenţă va înceta şi guvernul va relaxa, începând din 15 mai, restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, informează News.ro.