Guvernatorul statului New York a evocat duminică posibilitatea de a permite ca evenimentele sportive să se desfăşoare din nou, însă cu porţile închise, pentru a se evita propagarea coronavirusului, informează AFP.

NBA, logoFoto: nba.com

"Dorim să permitem sportului să reînceapă, pentru ca oamenii să aibă o activitate de urmărit la televizor", a explicat Andrew Cuomo în cursul conferinţei sale de presă zilnice.

"Ce sporturi pot funcţiona fără public? Ce sporturi pot fi viabile economic fără să vândă locuri pe stadioanele lor sau în sălile lor? Nu este meseria mea. Nu cunosc datele financiare", a subliniat Andrew Cuomo, care i-a îndemnat pe conducătorii sportivi, cu care a discutat anterior, "să fie creativi" şi să "încerce să găsească o soluţie".

Ce competiții au funcționat în pandemie

Toate ligile şi campionatele sportive, indiferent că sunt profesioniste sau pentru amatori, sunt în prezent oprite în Statele Unite de la jumătatea lunii martie, cu câteva excepţii foarte rare.

World Wrestling Entertainment (WWE), principalul organizator al întâlnirilor de catch, a fost autorizat să opereze în Florida.

Mai multe hipodromuri americane, în special în Florida, continuă de asemenea să organizeze curse, însă fără public.

Niciunul dintre marile campionate sportive din Statele Unite nu au anunţat deocamdată o dată de reluare a competiţiilor lor.

Potrivit lui Andrew Zimbalist, profesorul de economie sportivă la Smith College din Massachusetts, fiecare mare ligă americană atrage minimum 40% din veniturile sale din vânzarea de bilete.

Însă, în cazul tuturor celorlalte campionate şi ligi din Statele Unite, cifra de afaceri provenită din vânzarea biletelor este sensibil mai ridicată, în condiţiile în care sumele primite pentru drepturile de difuzare sunt mult mai scăzute, informează Agerpres.