​Înotătorul belgian Pieter Timmers, vicecampion olimpic în proba de 100 de metri liber, a anunţat că amânarea Jocurilor Olimpice pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus îi dă planurile peste cap, astfel că nu va participa la competiţia de la Tokyo, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Amânarea jocurilor a dat peste cap planul meu care era stabilit de mai mulţi ani: să dau totul pentru ultima oară la JO şi apoi să încep un nou capitol din viaţa mea. Nu vreau să schimb planul.

Cu alte cuvinte: nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo în 2021. Este păcat, dar este o decizie care mă linişteşte pentru că am făcut alegeri şi este o hotărâre la care am reflectat bine", a declarat el, într-un interviu acordat cotidianului La Dernier Heure.

Cu toate acestea, Timmers nu se retrage imediat din competiţii: "Am dat totul de-a lungul câtorva ani şi voi continua să fac acest lucru pentru o perioadă. Nu mă opresc imediat. Voi participa la campionatele europene, care sper să poată avea loc în august (la Budapesta)".

Timmers, 32 de ani, a pierdut în 2016, la Rio, medalia de aur în faţa australianului de 18 ani atunci, Kyle Chalmers, informează News.ro.