În plină pandemie de COVID-19, marii campioni ai sportului românesc participă la o campanie prin care se strâng fonduri pentru protecția medicilor. Camelia Potec, Mihai Leu, Valeria Răcilă, Mihai Covaliu, Laura Badea și alte personalități din lumea sportului vor dona bani și obiecte cu valoare sentimentală, care vor fi licitate online de fani.

Mihai LeuFoto: Captura YouTube

Fondurile astfel obținute vor fi folosite pentru achiziționarea de materiale de protecție pentru cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” din București. Campania „Campionii Strâng Rândurile”, probabil cea mai mare campanie umanitară a sportului românesc, este inițiată de Asociația Junior Sport și organizată de Asociația de Medicină pentru Sănătate Publică.

În zilele următoare, personalități importante ale sportului românesc vor dona obiecte cu valoare sentimentală, precum echipamente sportive folosite în competiții importante, medalii, cupe, diplome etc., pentru care oricine va putea licita. Licitația, la care va putea participa oricine, va avea loc online, pe pagina de eveniment „Campionii strâng rândurile” – campanie umanitară.

Timp de o săptămână, fanii vor avea posibilitatea să liciteze, prin comentarii, suma pe care o donează. La finalul săptămânii de licitație, persoana care va oferi mai mulți bani, va intra în posesia obiectului licitat - după ce va dona suma respectivă în contul destinat fondurilor pentru Spitalul Marie Curie.

La rândul lor, și-au anunțat participarea la campania “Campionii strâng rândurile” și alți mari campioni ai României precum Valeria van Groningen Răcilă, Laura Cârlescu Badea, Alexandru Ballai, Simone Tempestini, Alexandra Dulgheru, Ghiță Nicolae, Viorel Ganea, Luigino Pellegrini.

Orice poate susține campania donând în contul RO76BRDE441SV94664304410, deschis la BRD, Sucursala Almasul și deținut de Asociația Junior Sport.