Americanul Michael Wardian a fost câştigătorul unui ultramaraton virtual, ''Quarantine Backyard Ultra'', marţi, la capătul a 422 de km şi 63 de ore, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

După amânarea sau anularea evenimentelor sportive pe tot gobul din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentul, organizat de Personal Peak Endurance Coaching, a aliniat participanţi care au alergat 6,7 km pe oră, iar ultima persoană rămasă în cursă a fost declarată învingătoare.

Participanţii aveau opţiunea de a alerga în casă, pe banda de alergare, sau afară şi erau legaţi prin intermediul aplicaţiei video Zoom.

Cursa a început în data de 4 aprilie şi s-a încheiat după un duel între Wardian, care locuieşte în Virginia şi alerga în aer liber, şi cehul Radek Brunner (a alergat pe bandă).

Duelul dintre cei doi s-a întins pe durata a 15 ore. Wardian a fost declarat învingător după ce Brunner nu a mai luat startul în cea de-a 63-a tură.

''Radek m-a forţat să depăşesc orice limite pe care le-am avut amândoi în trecut'', a spus Wardian într-un clip postat pe Facebook. ''A fost o onoare şi un privilegiu să fac parte din ceva care depăşeşte imaginaţia'', a adăugat învingătorul.

Bărbatul de 45 de ani a precizat că peste 2.500 de alergători din 50 de ţări au luat parte la cursa virtuală.

''Cred că toţi ne-am bucurat de acest weekend. Ştiu că toţi suntem separaţi fizic în acest moment, dar această acţiune ne-a adus aproape într-un fel ... să împărtăşim ceea ce iubim în lume''.

Premiul cu care a fost recompensat Wardian a fost ceea ce organizatorii au descris ca fiind ''cel mai râvnit premiu din lume'' - o rolă de hârtie igienică de aur, informează Agerpres.