Preşedintele SUA, Donald Trump, a avut, sâmbătă, o întrevedere cu reprezentanţii celor mai importante competiţii de pe continentul nord-american, între care NBA, NFL, NHL, Major League Baseball şi Major League Soccer, informează Reuters. Preşedintele le-a transmis acestora că îşi doreşte ca toate întrecerile să se reia cât mai curând posibil, cu spectatori în tribune, susține News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vreau fanii înapoi pe arene! Oricând vom fi pregătiţi. Cât de repede putem, bineînţeles. Nu vă pot da o dată, dar aş spune că o să fie mai curând, decât mai târziu", a afirmat Trump.

"Şi fanii vor să se întoarcă. Ei vor să vadă baschet, şi baseball, şi fotbal şi hochei, ei vor să vadă sportul lor preferat. Ei vor să meargă la cluburile de golf şi să inspire nişte are curat, proaspăt şi frumos", a adăugat el.

În SUA, din cauza pandemiei de coronavirus, campionatele NBA şi NHL au fost întrerupte în martie, iar startul celor de baseball şi fotbal (soccer) a fost amânat.

Trump este convins că întrecerea de fotbal american va începe la data stabilită, 10 septembrie, dar guvernatorul statului California, Gavin Newsom, nu este convins că va fi posibil.

"Nu cred că asta se va întâmpla în acest stat", a spus Newsom.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus, fiind raportate peste 300.000 de cazuri de Covid-19 şi aproape 8.500 de decese.