Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat prelungirea cu o lună, până la 1 iunie, a suspendării competiţiilor, din cauza pandemiei de coronavirus, ceea ce antrenează amânarea cursei Criterium du Dauphine, etapa de pregătire a Turului Franţei, punându-se astfel o presiune suplimentară asupra desfăşurării Marii Bucle la datele prevăzute (27 iunie - 19 iulie), informează AFP.

Turul FranteiFoto: Captura YouTube

Această prelungire este valabilă pentru toate disciplinele cicliste şi toate categoriile de curse, a precizat federaţia internaţională, prezidată de David Lappartient.

În afara Criterium du Dauphine, al cărei start era programat pe 31 mai la Clermont-Ferrand, celelalte probe din cadrul UCI World Tour care urmau să aibă loc în mai fuseseră deja excluse din calendar, la datele prevăzute: Turul Romandiei, Eschborn-Frankfurt şi, mai ales, Turul Italiei, al doilea în ierarhia marilor tururi naţionale.

Decizia a fost luată după o reuniune desfăşurată miercuri sub egida UCI, cu reprezentanţii organizatorilor, echipelor şi cicliştilor.

UCI, care a primit peste 450 de cereri de amânare sau anulare a probelor, a adăugat că va propune în următoarea perioadă o schiţă a calendarului, în funcţie de scenariile diferite pentru reluarea curselor.

O nouă reuniune este prevăzută într-un interval de două sau trei săptămâni, pentru a se face o reevaluare a perioadei fără competiţii, în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare, informează Agerpres.