Perioada de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru anul viitor, din cauza pandemiei de coronavirus, va fi 23 iulie - 8 august 2021, a stabilit CIO, potrivit agenţiei japoneze Kyodo News.

JO 2020, Tokyo Foto: tokyo2020.org

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, la 24 martie, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în perioada 24 iulie - 9 august, din cauza pandemiei de coronavirus.

De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale, în 1916, 1940 şi 1944.

Organizatorii au studiat mai multe variante de desfăşurare a JO în 2021, inclusiv disputarea primăvara, ceea ar fi dus la evitarea căldurii extreme şi umidităţii de la Tokyo, în perioada de vară.

Însă programarea jocurilor primăvara ar fi avut un impact major din punct de vedere logistic.

Două campionate mondiale vor trebui reprogramate

Nici disputarea în vara anului 2021 nu este scutită de probleme. Anul viitor sunt programate două campionate mondiale, la atletism şi nataţie, sporturi de bază din programul JO, primele între 6 şi 16 august, în SUA, iar celelalte între 16 iulie şi 1 august, la Fukuoka, în Japonia. Acum, aceste două competiţii majore vor trebui reprogramate, scrie News.ro.