​Componenţi ai lotului de box al Rusiei, care au participat la turneul preolimpic de la Londra, au postat fotografii şi filmuleţe din care reiese că nu respectă perioada de autoizolare impusă în contextul pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lotul de box a revenit în Rusia săptămâna trecută, după turneul oprit la 16 martie din cauza Covid-19. Dintre participanţii la turneul de la Londra, doi boxeri turci şi antrenorul lor, cât și trei membri ai delegaţiei Croației au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. La competiţie au participat şi români, care la revenirea în ţară au intrat în izolare.

La fel ar fi trebuit să procedeze şi toţi componenţii delegaţiei Rusiei, şi anume să se autoizoleze două săptămâni. Însă unii pugilişti au postat imagini cu ei la baze de pregătire ori în public sau au putut fi identificaţi în imagini postate de alte persoane, în care se vede că nu respectă autoizolarea.

Pugilistul Gabil Mamedov a postat luni un filmuleţ pe Instagram în care apare la un club de box din Orenburg. El poate fi văzut la marginea unui ring în care se antrenează cinci persoane, iar pe fundal se văd şi alte persoane. Mesajul avea hashtag-ul “Suntem în carantină”.

“Nu fiţi trişti, nu vă faceţi griji. Împreună vom învinge virusul. Boxaţi”, a spus Mamedov.

Sportivul a şters postarea la scurt timp după ce a publicat-o. Ulterior, el a postat un alt filmuleţ, în care apare singur într-o încăpere dintr-o casă.

Alt boxer, Rasul Saliev, a postat la 19 martie un filmuleţ pe Instagram în care apare într-o cafenea din Mahacikala, alături de două persoane. Miercuri, Saliev a mai postat un filmuleţ cu el şu alte două persoane la o altă cafenea.

Umar Kremlev, preşedintele Federaţiei Ruse de Box, a declarat miercuri că ştie că unii pugilişti nu au respectat perioada de autoizolare şi a precizat că forul lucrează la măsuri pentru evitarea altor încălcări.

“Au ieşit doar ca să se antreneze. Trebuie să înţelegeţi că un sportiv profesionist se antrenează în fiecare zi şi nu poate trăi fără asta”, a afirmat Kremlev.

Joi, federaţia rusă a afirmat însă, într-un comunicat, că boxerii care au revenit de la Londra se antrenează individual şi au rămas în “totală autoizolare”, scrie News.ro.