​Turul ciclist al Franței, una dintre singurele competiții de calibru menținute în calendarul sportiv al verii, ar putea să aibă loc fără spectatori, a declarat Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sporturilor, pentru France Bleu.

Roxana MaracineanuFoto: Captura YouTube

După ce Campionatul European de fotbal și Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, francezii speră ca Marea Buclă să poată avea loc în perioada stabilită, între 27 iunie și 19 iulie.

"Am mai interzis accesul spectatorilor pentru alte competiții în trecut. Dar există timp pentru toate. Avem o luptă mai urgentă în acest moment, este prea devreme pentru a decide (n.r. dacă și în ce condiții va avea loc Turul Franței)", a declarat Roxana Mărăcineanu.

Aceasta a adăugat: "Haideți să depunem eforturi pentru a urca acest munte înainte de a-l aborda pe următorul".

Argumentul găsit de Mărăcineanu în favoartea desfășurării competiției "cu porțile închise" este că "acest lucru nu va avea același impact financiar pentru că modelul de afaceri al Turului nu depinde de vânzarea de bilete precum fotbalul sau rugbiul.

În această perioadă de izolare, toată lumea este conștientă și responsabilă. Toată lumea înțelege beneficiile statului acasă și prin urmare favorizarea televizării competițiilor în detrimentul participării la fața locului", a adăugat ministrul Sporturilor.

Turul Italiei, care urma să aibă loc în perioada 9 mai - 31 mai, a fost deja amânat, în timp ce o decizie privind Turul Spaniei (ar trebui să înceapă la 14 august) urmează să fie luată, potrivit BBC.