Jurnaliștii spanioli de la As.com au anunțat că Olimpiada de la Tokyo din vara acestui an va fi amânată din cauza pandemiei de coronavirus cu care se confruntă omenirea în această perioadă. Momentan, lipsește un comunicat oficial al Comitetului Internațional Olimpic în acest sens.

HotNews.roFoto: Hotnews

Informația amânării Jocurilor Olimpice apare și pe Marca, cotidian care susține că CIO ar fi cedat în cele din urmă presiunii mai multor părți implicate în eveniment (mai multe federații și sportiviau cerut în nenumărate rânduri renunțarea la competiția care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august).

Conform AS, oficialii CIO ar căuta în aceste momente o perioadă în care Jocurile Olimpice de la Tokyo să aibă totuși loc.

Rămâne de văzut când și dacă va sosi o confirmare oficială din partea CIO în legătură cu o posibilă amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Care ar putea fi cele trei variante ale CIO:

  • Jocurile Olimpice să aibă loc la finalul lui 2020
  • Olimpiada să se dispute în 2021 (după modelul Euro 2020)
  • Să aibă loc totuși în 2022.

Euro 2020, o altă competiție importantă care ar fi trebuit să aibă loc în această vară, a fost amânat cu un an de zile, turneul final european urmând să se dispute în 2021.

În istoria lor, Jocurile Olimpice de vară au fost anulate de trei ori:

  • Ediția din 1916, de la Berlin, nu a mai avut loc din cauza Primului Război Mondial.
  • Ediția din 1940, de la Tokyo (apoi acordată orașului Helsinki), nu s-a mai disputat din cauza Celui de-al doilea Război Mondial.
  • Ediția din 1944, de la Londra, nu a mai avut loc tot din cauza Celui de-al doilea Război Mondial.

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar trebui să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august.

Coronavirus și Jocurile Olimpice - Primul semn din partea niponilor că evenimentul de la Tokyo ar putea fi amânat