Grupul de lucru pentru box din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic a decis luni să întrerupă turneul preolimpic european de la Londra, la care participau şi pugilişti români, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, au fost suspendate şi turneele preolimpice de la Buenos Aires (finalul lunii martie şi începutul lui aprilie) şi Paris (mai).

Grupul de lucru din cadrul CIO speră într-o desfăşurare a calificărilor pentru JO 2020 în mai şi iunie.

Turneul de la Londra, care a început sâmbătă şi trebuia să se încheie pe 24 martie, la Copper Box Arena, reunea circa 350 de pugilişti şi pugiliste din peste 40 de ţări. În primă instanţă, grupul de lucru a decis ca începând de luni meciurile să se dispute cu porţile închise, dar după primele două sesiuni de luni a hotărât suspendarea turneului.

''Păstrarea bunăstării sportivilor, oficialilor şi celorlalţi participanţi este principala prioritate a BTF (grupul de lucru pentru box din cadrul CIO)'', a anunţat organizaţia, într-un comunicat.

''BTF a decis azi suspendarea evenimentului, din cauza restricţiilor tot mai mari de deplasare în lume şi a măsurilor de carantină, pentru a permite participanţilor din 60 de ţări să îşi adapteze programul de călătorie şi să revină în ţările lor'', se mai arată în comunicat.

Virusul Covid-19 a făcut până în acest moment 36 de morţi în Marea Britanie, cu 1.543 cazuri pozitive confirmate.

Luni erau programaţi să evolueze, în sesiunea de seară, trei pugilişti români: Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg), Eric Tudor (cat. 69 kg) şi Sorin-Mihai Caliniuc (cat. 75 kg).

România a deplasat nouă boxeri la Londra, din care Cristina Cosma (cat. 60 kg), Robert Jitaru (cat. 57 kg) şi Daniel Burciu (cat. +91 kg) au pierdut sâmbătă, Cristian-Răzvan Filip (cat. 91) a fost învins duminică, iar Paul-Andrei Arădoaie (81 kg) şi Maria Claudia Nechita (57 kg) au obţinut victorii duminică.

Grupul de lucru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) gestionează turneele preolimpice şi viitorul turneu olimpic, după suspendarea Federaţiei internaţionale de box (AIBA), scrie Agerpres.